PARLEM DE LES EMOCIONS


Comencem l'any parlant d'emocions!

Des d'ara i fins a finals d'aquest curs escolar, des de l'Associació ALBA entrarem a les aules per a parlar amb ells al voltant de què són les emocions, quin paper juguen a la nostra vida i com les gestionem.

Per què  nosaltres, que ens dediquem a les addiccions parlem d'emocions? Nosaltres pensem  que en el procés addictiu, lo important no és la substància sinó la persona, i que aquesta té poder de canviar si s'enforteix internament i fa un procés de creixement personal. Les emocions aquí juguen un paper crucial.

La vida ens planteja reptes constants que a vegades ens desborden i ens creen malestar. Algunes persones consumeixen drogues amb l'objectiu de canviar els seus estats emocionals.

També busquen en les substàncies sentir certes emocions agradables (com tranquil·litat, eufòria, plenitud..)  o aconseguir estats de consciència diferents.

L'educació emocional pretén potenciar el desenvolupament de les competències emocionals (prendre consciència, comprendre, expressar i regular de forma apropiada les emocions),  i afavorir el desenvolupament integral de la persona (desenvolupament físic, intel·lectual, moral, social, emocional, etc.). És per tant una educació per a la vida.

Amb les xerrades a les escoles i instituts de Terrassa pretenem sumar un granet de sorra a questa tasca d'educar en emocions, tasca que entenem que  és compromís de tots i que cal treballar-la transversalment i de forma continuada.


Creiem que en la mesura que sabem qui som, què ens passa, què fem i què necessitem, podem ser més responsables del nostre benestar, i buscar dins allò que volem sense haver de recórrer a drogues o substituts externs. Això ens fa més forts davant del risc de consumir; però també davant la vida en general i les seves adversitats.

Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.











Comentarios

Entradas populares