Les diferents cares del Nadal / Alerta que ve el Nadal!

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA
Aquestes són dates associades sovint al recolliment, al caliu familiar, a la celebració, a la màgia, als desitjos, a la solidaritat..

Ara bé, aquestes també són dates de soledat, de fredor i de conflicte per a moltes persones.
Nosaltres, que treballem en l'àmbit de les drogodependències, ens trobem que són dies difícils de passar pels qui estan en procés de deshabituació, i també massa sovint, d'abús, pels qui són consumidors.

Els Nadals van acompanyats normalment de consum i d'excessos en general: excessos en el menjar, en el beure, en el joc, en les compres. Tot això és el caldo de cultiu per trencar la trajectòria  positiva de les persones addictes en procés de recuperació.

Són dies, on l'excés està permès socialment, i en el cas, sobretot de l'alcohol, no només es permet, sinó que està sobrevalorat. Qui concep un cap d'any sense alcohol?
Això posa en risc a les persones drogodependents, que han d'estar molt fortes internament i disposar de moltes eines personals per a fer front a la pressió social i a la seva pròpia vulnerabilitat.


Per això, des de l'Associació ALBA, pensem que és molt important conscienciar a nivell social, als entorns directament vinculats a aquestes persones, perquè puguin jugar un paper protector i no de risc. I també, i sobretot, treballar amb les persona en qüestió, la preparació i anticipació a aquestes dates perquè puguin viure-les el més segures possible i per tant gaudir-les com es mereixen. 
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.













Comentarios

Entradas populares