Vacances&drogues

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA
Els mesos d'estiu són coneguts tradicionalment per les seves nits de disbauxa. Són molts els grups de joves  que arriben  al lloc d'estiueig escollit amb ganes de passar-s'ho bé , de divertir-se, conèixer gent nova i en ocasions aquesta disbauxa va acompanyada de alcohol i altres drogues  que els ajudin a desinhibir-se i a viure al màxim les merescudes vacances. Però, és clar, això té contraindicacions.

Les més conegudes poden ser mortals. Parlam de víctimes del temerari balconing,  que consisteix a anar de balcó en balcó de l'hotel, o a botar del balcó directament a la piscina. Cada any hi ha morts. Els accidents de trànsit també són habituals.
I, en un altre registre, menys greu, hi trobem aquelles intoxicacions d'alcohol i altres drogues que et poden dur a l'hospital. 
També hi ha cremades per dormir la mona a la platja durant les hores de sol. 

I és que durant els mesos de juny, juliol i agost, les urgències dels hospitals en zones turístiques reben un augment d'ingressos de joves als quals la festa no ha caigut del tot bé. Especialment els caps de setmana. Intoxicacions etíliques -grans borratxeres, comes etílics- o substàncies toxicològiques - són tònica habitual.
Si vols viure al màxim les vacances d'estiu, també pots fer-ho sense consumir.


Si creus que necessites assessorament respecte a les addiccions demana ajuda professional.
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba
Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.

Comentarios

Entradas populares