QUÉ SON LES PASTILLES

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA

Les pastilles són substancies estimulants, algunes amb propietats al·lucinògenes, sintetitzades en laboratoris clandestins sense control sanitari.

Són comprimits o càpsules  (les més estimulant) i els àcids o tripis  (d'efectes més al·lucinogens ) es presenten en forma de cartons o segells petits.


En general es presenten amb formes i colors diferents amb multitud de noms atractius que van canviant ràpidament segons les modes i els criteris comercials.



Els principis actius més coneguts són:
  • MDMA- Coneguda com a èxtasis*. Els seus efectes estimulants duren de 6 a 8 hores.
  • MDA- Coneguda com a pastilla de l'amor. El seus efectes són estimulants i té propietats al·lucinògenes que duren de 8 a 12 hores.
  • SPEED- És l'amfetamina per Excel·lència. És la més consumida desprès de la MDMA, a diferencia de les altres que  es presenta en forma de comprimits, aquesta es presenta en forma de pols i la seva via d'administració més habitual es la via nasal. Els seus efectes d'hiperestimulació del sistema nerviós central són més actius i més llargs que altres drogues estimulants.


* Al desembre, es van produir sis morts i diverses intoxicacions al Regne Unit i a Suècia associades al consum de pastilles d'èxtasi adulterades. Aquestes pastilles no contenien MDMA (3,4-metilendioximetanfetamina), el principi actiu habitual en els comprimits d'èxtasi, sinó PMMA (parametoximetanfetamina) en dosis molt elevades. La PMMA és un altre derivat amfetamínic, amb una toxicitat molt més elevada que la de la MDMA.

Els efectes d'aquestes substancies van des de l'insomni, inhibició de la fatiga fins a crisis de pànic alteracions de la memòria o reaccions agressives.

Si creus que tu o algú del teu entorn  te problemes amb alguna d'aquestes substancies demana ajuda professional.
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.


webalba

Comentarios

Entradas populares