QUAN JUGAR JA NO ES DIVERTIT

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA

Per a la majoria de persones el joc d'atzar és un entreteniment i una experiència positiva. Però algunes persones perden el control del seu comportament en relació amb el joc, l'entreteniment esdevé una necessitat que es complica progressivament, amb greus conseqüències per a elles i el seu entorn.

El joc d'atzar és un concepte molt ampli. Les loteries, els jocs de casino, el bingo, la borsa, les apostes esportives, les màquines recreatives amb premi, el joc per Internet, les partides de cartes amb aposta de diners? Tot això són jocs d'atzar. Cada vegada que apostem diners o alguna cosa de valor sense conèixer els resultats de l'aposta, prenem part en un joc d'atzar.

El joc patològic és un trastorn caracteritzat per la pèrdua de control sobre el joc, amb pensaments irracionals en relació als premis que es poden obtenir. Per a la persona que juga d'aquesta manera, el joc d'atzar deixa de ser un entreteniment i passa a ser una necessitat.


El joc patològic pot afectar a qualsevol persona, de qualsevol edat, gènere, origen i situació socioeconòmica. Els trets essencials del joc patològic són els següents:

  • Durant un període de temps continuat es perd el control sobre el joc. 
  • Va augmentant la freqüència de joc i la quantitat apostada. 
  • La preocupació per jugar i obtenir diners per seguir-ho fent esdevé constant. 
  • Les alteracions en la conducta en relació al joc continuen malgrat les conseqüències adverses.

 Si creus que tens problemes amb el joc demana ajuda professional .
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.




webalba

Comentarios

Entradas populares