PSICOFÀRMACS

Són medicaments que s'utilitzen per tal de reduir l'ansietat (ansiolítics) o per induir el son (hipnòtics), com ara les benzodiazepines. És necessari fer-ne ús amb control mèdic, i no barrejar-los amb begudes alcohòliques o medicaments depressors del sistema nerviós (com ara alguns analgèsics o antial·lèrgics), ja que se'n potencien els efectes.
En línies generals, depenent del fàrmac i de la dosi poden actuar com ansiolítics (disminuint el nivell d'ansietat o controlant una crisi d'angoixa, per exemple) o com a hipnòtics (quan s'administren abans d'anar a dormir).
Alguns d'aquests fàrmacs també es poden utilitzar per a altres problemes mèdics com les contractures musculars o l'epilèpsia.

El consum d'ansiolítics i/o hipnòtics a dosis més altes del que la persona necessita pot provocar somnolència, dèficits de memòria o manca de coordinació motora.
En dosis molt elevades, sobretot si es combinen amb altres depressors del sistema nerviós com per exemple l'alcohol, aquests fàrmacs poden provocar una disminució greu de la capacitat de reacció, reducció en el ritme de la respiració (depressió respiratòria) i, fins i tot, en alguns casos induir un estat de coma o la mort.
El consum sense control mèdic durant un temps prolongat pot induir l'aparició de tolerància als efectes (pèrdua d'eficàcia) i de dependència. Per això, si s'interromp el consum o es redueix la dosi bruscament després d'una utilització prolongada, poden aparèixer símptomes d'abstinència que poden ser greus en funció, entre d'altres factors, de la dosi i del temps que s'hagi estat consumint el fàrmac.
Recordeu que aquests medicaments us poden ajudar a trobar-vos millor però és necessari fer-ne ús amb control mèdic, i no barrejar-los amb begudes alcohòliques o medicaments depressors del sistema nerviós (com ara alguns analgèsics o antial·lèrgics), ja que se'n potencien els efectes.


Si creus que tens problemes d'addicció amb les pastilles de prescripció mèdica
demana ajuda professional .


Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.






Comentarios

Entradas populares