FALSES CREENCES SOBRE L’HEPATITIS C (I):

·         L'hepatitis C, la puc contagiar a casa:
La probabilitat que infectis la família o els companys de casa és molt baixa.
Si ets portador del virus de l’hepatitis C i convius amb altres persones, només has de tenir cura de no compartir tots aquells utensilis que puguin contenir restes de sang o mucoses amb sang (estris d’afaitar, raspall de dents, fil dental, estisores, xeringues, cassoletes, rul·los, etc.).

·         El tractament de l'hepatitis C és com el tractament del càncer
Els tractaments per combatre l'hepatitis C són antiretrovirals, semblants al tractament que es dóna per al VIH. Evidentment, com tots els tractaments farmacològics, tenen efectes secundaris, i el tractament amb interferó no n’és una excepció.
En la majoria dels casos, els símptomes són dolors musculars, calfreds i febrícula (37-37,5 °C), com si fos una grip. Aquests símptomes apareixen 24 h després de la injecció de l’interferó i es controlen amb paracetamol.

·         M'han dit que tinc hepatitis C crònica i que no tinc cura
Es diu que l'hepatitis C és crònica quan una persona fa més de sis mesos que està infectada (Ag VHC +). És veritat que entre el 75-85% de les persones infectades desenvolupen una infecció crònica (persistent). Encara que molts afectats romanen estables durant dècades sense arribar a desenvolupar mai problemes seriosos de fetge, es recomana que un especialista en malalties del fetge en faci un seguiment i valori, conjuntament amb l’equip mèdic, el tractament adient.

S’estan fent molts progressos amb el tractament de l'hepatitis C, i en molts casos s’obtenen taxes elevades de curació. Recorda, si tens hepatitis C, consulta-ho amb l’especialista.

Comentarios

Entradas populares