28 JULIOL DIA MUNDIAL CONTRA L’HEPATITIS C

El VHC és un problema seriós de salut pública, amb més de 200 milions de persones infectades en el món.

L’Hepatitis C és una malaltia hepàtica provocada pel Virus de l’hepatitis C (VHC). La majoria de les persones que s’han infectat d’aquesta malaltia no presentaran símptomes, en canvi un 20% d’aquestes si, i seran semblants a una “pseudogrip” breu. Per altra banda, un 25% de la població infectada eliminarà espontàniament el virus del seu cos.

La prevalença en la població a Catalunya d’aquesta malaltia està entre un 2% i 4%, proporció que varia en gran mesura pel que fa als usuaris de drogues (injectades i/o esnifades) on la prevalença és del 65%

La transmissió d’aquesta malaltia és per contacte directe amb sang infectada (sang amb sang).  Hem de tenir en compte que el VHC pot sobreviure en sang seca de 16 hores a 4 dies, d’aquí  la gran capacitat d’infecció d’aquest virus.

La prevenció d’aquesta malaltia és peça clau en l’eradicació del VHC. Hem de vigilar el que compartim, en usuaris de drogues s’ha d’evitar compartir el material d’injecció, així com les pipes de fumar i els rul·los d’esnifar. Evitar compartir material d’ús personal (raspall de dents, maquinetes d’afeitar...), vigilar on ens fem els tatuatges, pírcings i la manicura.

El tractament i la curació del VHC suposen una prevenció pel pacient, la societat i el sistema sanitari.

MÉS PERSONES INFECTADES EN TRACTAMENT= ERADICACIÓ VHC

campanya de sensibilització realitzada pels pacients d'ALBA














Comentarios

Entradas populares