ALBA: com a exemple de bones praxis.

La passada setmana vam rebre la visita 8 partners, de 6 països diferents, que participen en el Projecte Europeu:
“R TRIPLE: Rehabilitación para la Recuperación y Reinserción” que te com a objectius:
  • Intercanviar les millors pràctiques en el camp de la recuperació entre els estat membres de la UE.
  • Reduir la reincidència vinculada a l'addicció a les drogues.
  • Proporcionar models de costos efectius i eficients en la rehabilitació de drogues, la reinserció social i la intervenció.
  • En justícia, investigar nous models i mesures alternatives a la presó per les persones que pateixin una addicció.
  • Difondre els recursos entre els estat membre de la UE per recolzar l'aplicació de models eficaços i eficients a la rehabilitació per la recuperació i reinserció.
El projecte contempla intercanvis de bones pràctiques, visites d'estudi i oportunitats de formació, per aquest motiu, una de les entitats que han triat com a model ha estat l'Associació ALBA. Durant la visita van poder recórrer les nostres instal·lacions, i conèixer el nostre equip terapèutic, tant del Centre de Dia, com de la Unitat de Crisi, veient in situ, com treballem amb el pacients, en els diferents programes, tant de baixa com d'alta exigència.
La Directora del CD ALBA, Ester Pérez Lite explicant la nostre metodologia als companys.
Aquest estudi portarà a l'elaboració i publicació un manual sobre la rehabilitació, la reinserció social i establirà directrius sobre la intervenció de la justícia. Es pretén promoure un ampli coneixement tant a la UE com a nivell internacional, sobre models de rehabilitació, a partir de les bones pràctiques.

La difusió dels manuals, les directrius i els resultats del projecte es donaran a conèixer en un Seminari a Brussel·les i la Conferència que tindrà lloc a Croàcia.

Comentarios

Entradas populares