Alba, amb les dones.Dia Internacional de la Dona


Des de l’Associació ALBA, treballem amb dones en situació de vulnerabilitat: dones consumidores de drogues, mares adolescents,  o soles, dones que pateixen maltractaments...Dones que a més de trobar-se amb els obstacles laborals o econòmics que encara avui dia separen homes i dones en la vida diària, es troben amb altres agreujants d'inestabilitat i vulnerabilitat que les porta a situacions d'exclusió social.

També ho fem en Cooperació Internacional. A Burkina Faso, en concret la ciutat de Bobo Dioulasso, conjuntament amb la contrapart, la associació Fath-Sitala amb CAPROF, (Centre ALBA pour la Promotion de la Femme).
L'eix principal del projecte és l’apoderament de la dona, i la Prevenció de la SIDA.
És a través de la educació, que poden assolir una promoció social i una conseqüent autonomia econòmica, i així alliberar-se de la discriminació i subordinació a les que es veurien abocades, sovint per la religió i d'altres pel masclisme d'una societat patriarcal.

Cal recordar la Declaració del Mil·lenni (setembre de 2000) on es van formular les prioritats de desenvolupament per al segle XXI. La Declaració assenyala la promoció de la igualtat entre els sexes i l'autonomia de la dona com mitjans eficaços per combatre la pobresa, la fam i les malalties i per estimular un veritable desenvolupament sostenible. En aquest document, s’apunten com dos dels principals desafiaments internacionals la lluita contra totes les formes de violència contra la dona i l'aplicació de la Convenció sobre l'eliminació de totes les formes de discriminació contra la dona (CEDAW).
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.



Comentarios

Entradas populares