ALTERNATIVA A LA SANCIÓ ADMINISTRATIVA.-CONSUM JOVES



A Catalunya actualment estan en funcionament més de trenta Programes Educatius, que funcionen com a mesura alternativa a la sanció administrativa per consum o tinença de drogues il·legals per part de menors d'edat. La finalitat d'aquests programes és poder oferir una intervenció d'atenció, seguiment i prevenció als menors d'entre 14 i 17 anys, que han estat denunciats per una infracció administrativa i que puguin estalviar-se de pagar la multa.



Els PPD-ASA (Protocol de Prevenció sobre Drogues- Alternativa a la Sanció Administrativa):

  • Aborden el consum de drogues en joves no només des d'un punt de vista legal, sinó des d'una perspectiva de salut.
  • Permeten contactar amb joves als quals d'altra forma seria difícil d'accedir i obre l'oportunitat de crear espais de reflexió tant per a ells com per a la família.
  • Possibiliten una exploració individualitzada del consum i d'altres factors de risc dels menors, i activen una derivació si escau a altres recursos específics.
  • Faciliten la responsabilitat dels menors vers els seus actes.
  • Permet el treball en xarxa dels diferents agents socials implicats. La coordinació i col·laboració dels cossos de seguretat amb els serveis que habitualment tenim relació amb els adolescents.
La valoració que en fem des de l'associació Alba de l'experiència de implementació que tenim és molt positiva, ens dóna l'oportunitat de contactar amb joves consumidors per a dur a terme un abordatge preventiu, i ens permet detectar de forma precoç possibles problemàtiques. Hem pogut apreciar canvis significatius en els menors que hi han participat i també en les seves famílies. Pensem que són molt efectius com a programes de detecció precoç i sentim que són una bona oportunitat educativa.

Comentarios

Entradas populares