DIA MUNDIAL DE LA SIDA: ACCELERANT PER POSAR LA SIDA A ZERO

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA
Es calcula que al voltant de 37 milions de persones estan infectades al món, i que només uns 16 milions reben el tractament retroviral adient per convertir en crònica aquesta malaltia mortal.

Les Nacions Unides sobre el VIH/Sida (Onusida) pretén: d’una banda, assolir la fi de l’epidèmia l’any 2030 i, de l’altra, aconseguir per a l’any 2020, l’anomenat objectiu 90-90-90, aumentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, 90% de persones en tractament i que, d’aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.

Per aconseguir aquesta fita l’OMS ha descrit unes línies a seguir:

   Zero noves  infeccions entre nens i mares (Cuba va ser el primer país al món Certificat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que va aconseguir la doble Eliminació de la Transmissió de mare a fill del VIH i la sífilis.
     S'aprecien diferents tendències en la incidència de nous diagnòstics de VIH segons mecanisme de transmissió: a UDI la tendència és descendent; en heterosexuals els casos baixen lleument en dones i es mantenen estables en homes i en HSH (Homes que tenen sexe amb altres homes) la tendència és ascendent. "La PrEP (per les seves sigles en anglès) profilaxi de pre-exposició", pot ser revolucionària, donat el seu potencial demostrat per evitar que les persones en els grups de risc molt alt adquireixin la infecció per VIH.
   Els persistentment baixos nivells de coneixement sobre el VIH dels joves posen en relleu la necessitat d'augmentar educació sexual de qualitat, tant en els nivells de primària i secundària, com a través de programes no formals per a nens i joves fora de l'àmbit escolar.
     Un enfocament de salut pública per al consum de drogues inclou la prestació de serveis basats en evidència per a la reducció de danys.
     A l'Àfrica subsahariana, les dones joves són molt vulnerables la sida és la principal causa de mort entre els adolescents (10-19 anys) a l'Àfrica i la segona causa principal de mort entre els adolescents a nivell mundial. Més de la meitat de les dones dels 20 als 24 anys d'edat viuen amb el VIH.

ALBA treballa des dels seus inicis en la prevenció de la Sida, en l’àmbit propi, d’ajuda a la persona amb problemàtica addictiva des del PAI (Programa d’Atenció Immediata). L'objectiu principal del Programa és prevenir les infeccions pel VIH, pel VHB i pel VHC (virus de l'hepatitis B i virus de l'hepatitis C) associades als hàbits de consum de drogues injectades (UDI). I també a l’Àfrica en el Programa de Cooperació Internacional a Burkina Faso, amb les campanyes de sensibilització i prevenció.

Falta molt per fer  i no podem relaxar-nos. Hem de treballar tots junts, des de sectors governamentals, ONG’s, empresa privada, agències de cooperació i societat civil en general. Hem prémer l'accelerador!

Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.







Comentarios

Entradas populares