La cocaïna

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA
Efectes i riscos: La cocaïna és un estimulant intens i de poca durada, amb un potencial elevat d'addicció psicològica, encara que també pot generar-lo, en menor grau, a escala física.
Produeix eufòria, vitalitat i elimina la gana i el cansament, però també és cert que l'endemà apareix una fatiga intensa i somnolència.
Pot produir hipertensió, arítmies de cor, danyar les foses nasals, i un consum elevat pot arribar a provocar convulsions i infart.
Ara bé, la coca és més coneguda pel que pot fer al coco, ja que hi pot haver un increment de la irritabilitat i problemes per a dormir. Però poden ser més importants els problemes depressius, ansiosos i paranoics.


Cal saber que… Es tracta d'una droga molt llaminera i de difícil autocontrol. La falsa sensació de control que proporciona i la facilitat d'introduir-la en contextes molt diferents (festa o treball) fa fàcil enganxar-s'hi.

Qui en consumeix, hauria de saber que:

  • Cal evitar el seu ús quan es detecta la tendència a comportar-se de forma compulsiva per a aconseguir-la o consumir-la.
  • Estendre el consum de coca fora de l'espai d'oci pot resultar fàcil, cosa que suposa un risc important per crear hàbit.
  • Compte amb el que gastes i en no endeutar-te.
  • Barrejar-la amb alcohol porta a acabar prenent més coca i més alcohol del que es preveia i això incrementa molt els seus riscos.
  • La tinença o el consum públic està sancionat.
Si creus que necessites assessorament respecte a les addiccions demana ajuda professional.
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.

Comentarios

Entradas populares