DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA

El passat dissabte dia 10 d’Octubre es va celebrar el dia mundial de la salut mental, aquest anys el lema internacional ha sigut “ Dignitat en salut mental”. La concepció del model i atenció a la salut mental ha canviat molt en els darrers anys, passant d’un model mèdic a un model centrat en la recuperació i la inclusió comunitària. L’Organització Mundial de la Salut assenyala que no hi ha salut sense salut mental i que aquesta ha de ser considerada com una part indivisible de la salut.

no hi ha salut sense salut mental
Aquest nou enfocament ens ha permès entendre que contribuir a la recuperació de les persones amb problemes de salut mental requereix molt més que la prestació de serveis, recursos i tractament. Requereix una visió global. Requereix encaminar els serveis i suports cap al benestar de les persones, reforçant els seus recursos personals i les seves capacitats. Implica, a més, treballar des de la promoció i la prevenció.



Aquestes són les línies de treball que s’ha marcat l’Associació ALBA des dels seus orígens, amb una visió global de les persones amb problemes de salut que atén i la prevenció del consum de drogues en els joves.

Si creus que necessites assessorament respecte a les addiccions demana ajuda professional.
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.





Comentarios

Entradas populares