Tornada a l’escola i habilitats socials

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA
Setembre es sinònim de tornada a l'escola, els nostres fills han començat les classes aquesta setmana, retrobament amb els companys, nous professors, nervis, il·lusió, en la majoria dels casos.
Comença doncs una nova etapa per ells, son un any més grans i hauran d’ aprendre noves coses i no ens referim només a conceptes escolars, també serà un aprenentatge des de el punt de vista social i maduratiu. L'escola es important no només perquè aprenguin les capitals del mon sinó també per aprendre a relacionar-se ja sigui entre iguals o amb l’ autoritat ( el professors), i és així sense adornar-se'n que treballen i modulen les seves  habilitats socials.
Les habilitats socials són un concepte clau en la formació integral de les persones, als pares ens hauria de preocupar, tant la nota que han obtingut a matemàtiques, com veure quines habilitats tenen a l'hora de relacionar-se. Hauríem d'estar atents i preguntar-nos si té molts o pocs amics, si sempre fa el que diuen els altres, si  s'emprenya amb facilitat, si no es fa el que diu, si accepta les normes imposades per persones d'autoritat, si es neguiteja en situacions socials, si sap dir que no..
Com a pares és important estar atents a aquestes qüestions i fer això tan difícil: d'acompanyar sense protegir.
Cal pensar que tenir habilitats socials protegeix als nostres fills de moltes situacions de risc (per exemple el consum de drogues). Un adolescent amb poques habilitats socials tindrà més probabilitat de tenir un problema amb el consum que un altre jove .

Si creus que necessites assessorament respecte a les addiccions demana ajuda professional.
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba
Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.

Comentarios

Entradas populares