ADICCIO A LES NOVES TECNOLOGIES

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA
Vivim un temps en que sembla irremediable l'augment de l'ús de les noves tecnologies: telefonia mòbil, videojocs, ordinador, Internet, xats, etc ,ens fan la vida més còmoda,però un mal ús d'aquesta tecnologia pot derivar en addicció.
Podriem dir que hi ha persones que potencialment podrien fer-ne un mal ús o dedica’ls-hi un temps excessiu. Aquest tipus de conductes tenen en comú que resulten agradables en la primera etapa, però després no poden ser controlades per la persona. Igual que passa amb altres addiccions, la persona acabarà fent aquesta conducta  no tant per  divertir-se, sinó per reduir el nivell d'ansietat que els produeix  el  fet  de no realitzar-la.

Davant la pregunta de  si les noves tecnologies són un risc potencial per provocar addiccions podriem dir que aquestes tecnologies no generen, per si mateixes, l'addicció. Les persones amb determinats problemes previs són les que més recorren a elles i fan un ús indegut.
És, en definitiva, l'addicció, la que els impedeix desenvolupar les seves habilitats socials en la vida real, els fa hipersensibles als judicis dels altres i augmenta la seva inseguretat. A partir d'aquí es desenvolupa una tendència a l'aïllament, es trenquen les relacions socials, apareix el fracàs escolar i l'agressivitat dirigida contra els propis membres de la família.
Les noves tecnologies han obert un camp de amplíssimes possibilitats a tots els nivells, la majoria positives. No obstant això, comporten també riscos. El problema no resideix en la tecnologia sino en l'ús que fan les persones d'ella.


Si creus que necessites assessorament respecte a les addiccions demana ajuda professional.
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.



webalba

Comentarios

Entradas populares