ALCOHOL.-PREGUNTES I RESPOSTES



Escrit per l'equip de Prevenció ALBA
1- Què és l'alcohol? Quins tipus hi ha?
En parlar d'alcohol ens referim generalment a l'etanol o alcohol etílic, que és el component fonamental de les begudes alcohòliques. Aquestes son de dos tipus: - Begudes fermentades: Parlem de la sidra, cava, vi o cervesa. El seu grau d'alcohol varia entre 5 i 15 graus. - Begudes destil·lades: És el cas de la ginebra, rom, whisky, vodka...El seu grau d'alcohol varia entre 17 i 45 graus.
2.- Quines són les característiques de l'alcohol?
És una droga depressora del Sistema Nerviós Central. No obstant, pot semblar que inicialment els seus efectes son estimulants ja que en petites quantitats els primers símptomes son disminució del nivell d'autocontrol i autocrítica, eufòria i augment de la sociabilitat. També altera la memòria, afecta la visió, la capacitat de reacció i la coordinació motora. Quan es consumeix en grans quantitats, pot arribar-se a l'agressivitat, malestar general, vòmits, pèrdua de consciència i coma etílic.
 3.- Quins són els efectes de l'alcohol a curt termini?
El consum d'alcohol causa els següents efectes sobre l'organisme a curt termini: irritació de la mucosa estomacal; trastorns de la visió, dels reflexos, de l'equilibri, del pensament i del llenguatge (a dosis altes); embriaguesa, agitació i risc de mort per aturada respiratòria (intoxicació aguda). Els efectes del consum d'alcohol sobre el comportament són: desinhibició, sensació d'eufòria inicial passant a una fase de tristesa posterior i disminució de l'habilitat per conduir.
4.- Quins són els efectes de l'alcohol a llarg termini?
El consum d'alcohol causa els següents efectes sobre l'organisme a llarg termini: psicosi (manifestacions de bogeria) i malalties que afecten a l'estómac, fetge, pàncrees, miocardi.... A més, provoca dependència física, tolerància i síndrome d'abstinència. Els efectes del consum d'alcohol sobre el comportament són: disminució de les capacitats mentals, del rendiment escolar i laboral, agressivitat, irritabilitat, augment del risc d'accidents.

Si creus que necessites ajuda deixa’t aconsellar per un professional.

Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.
webalba

Comentarios

Entradas populares