COCAÏNA

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA

La cocaïna és un alcaloide que s'extreu de la planta anomenada Erythroxylum coca, un arbust originari del Perú i Bolívia. És una droga amb un alt poder d'addicció per això, alguns consumidors de cocaïna poden esdevenir incapaços de controlar el consum d'aquesta substància i arriben a prendre quantitats molt superiors a les que havien previst o a invertir enormes quantitats de diners en l'adquisició de la cocaïna.



Existeixen diferents tipus de consumidors que es diferencien per la freqüència dels consums:

-consums recreatius:  realitzats majoritàriament per adolescents de forma esporàdica, amb fins recreatius i en un context d'oci. La majoria de vegades es combina amb el consum d’ altres drogues (cànnabis, alcohol, drogues de síntesi). Restringir els consums exclusivament als espais d’ oci del cap de setmana no sempre s'aconsegueix i aquest consums en molts casos traspassen l’ espai de cap de setmana i inicien el camí dels consums habituals

-consums habituals: segueixin una conducta d'abús o dependència, consisteix en la presa freqüent de cocaïna (que pot arribar a ser diària) aquesta forma de consum és característica de persones que van començar realitzant consums recreatius i van acabar atrapats per la capacitat additiva de la cocaïna , aquest tipus de consums es realitzen fins i tot en solitari i el seu objectiu no és divertir-se sinó simplement satisfer la necessitat de consumir.


Si creus que necessites ajuda deixa’t aconsellar per un professional.
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.
webalba




Comentarios

Entradas populares