JOVES I CANNABIS

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA



El cànnabis es una substància que te com a principi actiu el Δ9_THC (delta-9tetrahidrocannabinol), al qual s'atribueixen la majoria dels seus efectes. Quan la consumeixes actua  sobre el Sistema nerviós Central: modifiques el funcionament normal i habitual de les neurones del cervell.
Per una banda l'ús pot ser recreatiu en persones adultes, també està vigent un ús terapèutic en malalts de càncer. Però la cosa pot canviar quan és un adolescent el que la consumeix, doncs la seva maduració en general no està complerta, i els efectes poden ser perjudicials.
El seu consum està molt estès entre els joves i en consumeixen per diferents raons :
  1. Del cànnabis, se n'aprecia l'efecte relaxant i la polifuncionalitat (es pot consumir en diferents contexts).
  2. Es consumeix principalment per relaxar-se, per sentir noves sensacions, per ballar o divertir-se o per sentir-se millor o oblidar-se dels problemes.
  3. Se'n perceben negativament les pèrdues de memòria, les dificultats per treballar i/o estudiar, que pot produir "una menjada de tarro" o no tenir ganes de fer res. Tot i això una gran part dels consumidors no percep cap efecte negatiu.

Partim, doncs, d'un consum de cànnabis molt estès en la població juvenil i unes pràctiques associades a aquest consum integrades socialment (ni minoritàries, ni marginals), força visibles (no ocultes) i normalitzades (sovint qui no consumeix ha de justificar-se). 







Si ets jove 
i creus que tens problemes
amb el cànnabis 
demana ajuda
professional.



Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.
webalba

Comentarios

Entradas populares