drogues de disseny

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA

Les drogues recreatives, també anomenades drogues de disseny, són generalment psicoactives i/o estimulants que es consumeixen generalment en espais d’oci nocturn amb a intenció de crear o millorar la diversió o simplement mantenir-se més hores despert per així allargar la festa. Les més comuns són el MDMA, la Ketamina, el GBH i speed.

 

Són varis els riscos per a la salut de consumir aquestes substàncies, sobretot si tenim present l’edat del consumidor, normalment joves, l’espai on es consumeixen i la funció que realitzen. Hem de dir que de vegades el seu consum pot potenciar  conductes sexuals de risc.

 És important prevenir als joves sobre l’ús d’aquestes substàncies, que son vistes per ells com una font de diversió minimitzant així els possibles riscos.

Tot i que no sempre és així, cal tenir present que moltes d'aquestes substàncies són la via d'entrada a l'abús i dependència a l'alcohol, cocaïna i altres drogues. 

A part de treballar la  informació sobre les substàncies amb els joves és important crear espais d’oci saludables perquè puguin gaudir d’un oci no basat em el consum de drogues.

Pl. Doctor Robert, 1

08221 Terrassa

Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.
webalba


Comentarios

Entradas populares