Dona i drogues

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA


Consumir drogues no te el mateix significat per a homes que per les dones ni es valorat de la mateixa manera pels demès.

Mentre que el consum masculí es percebut com a una conducta més natural, social i culturalment acceptada (excepte en casos més severs) entre les dones suposa un repte per als valors socials dominants.

Per aixó les dones amb addicció a les drogues suporten un major grau de rebuig social que es tradueix en un menor recolzament familiar.

Aquesta resposta diferent de l'entorn social explica perquè moltes dones opten per ocultar el problema , per no demanar ajuda, pel temor a ser estigmatitzades com a addictes i patir exclusió o rebuig de la seva parella, família o entorns propers.

Les dones amb consums problemàtics de drogues perceben amb més freqüència i intensitat que els homes que han fracassat a nivell personal, familiar i social, incapaces de realitzar adequadament el paper que la societat els ha assignat (ser una bona mare, cuidar de la casa..). La conseqüència d'aquesta vivència sol esser la desvaloració personal, tensions, conflictes familiars i violència familiar .

L'estigmatització de las dones amb problemes d'addicció a les drogues reforça el seu aïllament social alhora que afavoreix que no es realitzi  petició d'ajuda o el retard fins que les conseqüències sobre la seva salut física, mental, social i laboral resulten insostenibles.

Si ets dona i creus que tens problemes amb les drogues, no esperis més i demana ajuda professional.
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.
webalba

Comentarios

Entradas populares