Joves, Botellot i Oci

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA


Oci nocturn i alcohol sempre han estat un binomi perillós. Ara, però,  els excessos ja no es gesten als bars o discoteques de moda del moment , sinó sobre un banc o en plena vorera. I es que per molts dels nostres joves anar de botellot  s'ha convertit en l'activitat d'oci nocturn del cap de setmana preferida.

Les causes d’aquest fenomen són molt diverses, en l'iniciï al consum d’alcohol hi ha raons com l’afany d’integració, la curiositat, el desig d’aventura, l’experimentació, la pressa per adoptar rols d’adult o la creença que això és el que s’espera que faci l'adolescent. A part de aixó el botellot és en si una activitat grupal, on la relació social esdevé una qüestió principal.

Els efectes que es deriven del botellot són múltiples: borratxeres, baralles, discussions però no em d'oblidar que  molts joves que el defensen  expliquen que és una activitat divertida, on es relacionen amb altres joves i resulta més barata que consumir en un local.

És per aixó que resulta  tant important treballar l'oci nocturn amb els joves, és cert que de vegades els pares es preocupen més dels aspectes més formals de la educació (estudis, alimentació, salut) però, eduquem als postres fills perquè realitzin activitats saludables i gratificants en el seu temps d'oci ?.
L’oci és un espai de educació informal on s'interioritzen  normes, es una font de transmissió de valors i actituds, es fomenten determinades capacitats i es practiquen activitats que poden contribuir al desenvolupament intel·lectual, afectiu i social.

Hi han enquestes que determinen que el 62% dels adolescents de 14 a 18 anys han fet botellot l'últim any. És per aixó que  oferir als joves alternatives d'oci nocturn resulta essencial per a poder lluitar contra el consum d'alcohol. 
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.

webalba

Comentarios

Entradas populares