EDUCAR ÉS FÀCIL

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA

EDUCAR ÉS FÀCILAquest és el missatge que ens dóna una important psicopedagoga de Terrassa, la Sra. Comellas.


Doncs sí, realment és fàcil. Sempre ho és si ho fem amb amor i decisió. Pensant en el que és bo per als nostres fills, no per a la nostra tranquil·litat del moment. Posem exemples.
Els pares tendim a fer un munt de coses que els correspondria als fills per assegurar-nos que estaran bé: preparar-los els entrepans per garantir que s'alimenten, la bossa d'esport perquè no es descuidin res, …i un dia, de cop, han de prendre decisions realment difícils. Quan tenen 14 o 15 o 16 anys ens demanen d'anar a la disco o sortir amb els amics, o fer coses, en general, “d'adult”. Allà trobaran diferents ofertes de risc, estaran de cop en un món que els obligarà a prendre decisions que podran marcar la seva vida. I… els pares no hi serem per resoldre-ho. Tindran prou eines per enfrontar-s'hi? Aquesta és la veritable educació i on es posaran en solfa els aprenentatges que hagin assolit.
Què volem dir amb tot això? Doncs que les responsabilitats i la pressa de decisions s'han d'anar treballant al llarg de tota la vida dels nens i anar-los preparant pel moment que hagin de prendre decisions tots sols. Acompanyem-los en aquest procés. No cal que els deixem a la porta de l'escola quan tenen 10 anys! No cal que els hi resolem tot!
Sí, pares i mares, educar és fàcil si som conscients que els estem ajudant a madurar, no només a créixer. Si som conscients que hem d'ajudar-los a fer-se adults, no només a fer-se grans. Si som conscients que en el regne animal, les mares ensenyen els fills a defensar-se tots sols, no tenen la necessitat d'assegurar-se en tot moment que són capaços d'ensortir-se'n. Hi confien!
Com han afectat els mòbils a aquesta confiança en la seva maduresa? Aquest potser serà motiu d'un altre espai de reflexió. Aquesta necessitat constant que tenim els pares de tenir controlats els fills.

No cal que els controlem, cal que els estimem i els dotem d'eines per a madurar.



 Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.


 webalba

Comentarios

Entradas populares