El cànnabis: també

Escrit per l'equip Prevenció ALBA

Totes les drogues poden generar dependència. El cànnabis també.

Normalment, quan es comença a consumir una droga els efectes plaents, els efectes buscats, prevalen sobre els negatius. Per això, la persona no hi veu motius per deixar de consumir-la: tot sembla anar bé. De vegades s'anomena aquesta fase “lluna de mel”. Al cap d’un temps, però, sobretot si el consum evoluciona cap a la dependència, els efectes “positius” van sent substituïts progressivament pels “negatius”.

L'aïllament personal i social és una de les conseqüències més freqüents de les situacions de dependència, també amb el cànnabis.

En el procés de desenvolupament de la dependència a una substancia, el seu consum va ocupant cada vegada un lloc més central en la vida de la persona, desplaçant interessos que fins aleshores havien estat molt importants, com la família, els amics, les afeccions,…El cànnabis també ho fa.

Sovint, quan algú desenvolupa una dependència, o bé és molt poc conscient d'haver-ho fet, o bé s'esforça per ocultar o negar la seva situació durant molt temps, fins i tot a ell mateix.

L'apatia, la manca de motivacions, l'angoixa, la tristesa, la incapacitat per obtenir plaer de les coses, son sentiments freqüents en les persones que presenten una dependència. El cànnabis també ho pot fer. 
Estiguem alerta quan el consum recreatiu se'ns escapa de les mans.


Demana ajuda!
 Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.

https://www.google.es/maps/place/Placa+del+Doctor+Robert,+1,+08221+Terrassa,+Barcelona/@41.5627635,2.0168332,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x12a492e811b87ad5:0xc182afe38cfb78ab?hl=ca
mapa

Comentarios

Entradas populares