Acceptem l'alcohol com a droga?

Escrit per l'equip Prevenció ALBA
Acceptem l'alcohol com a droga?

El nostre país, com tots els vinícoles, ha estat un dels més permissius amb el consum d'alcohol, cosa que pot explicar les fortes resistències per admetre els problemes que produeix el seu consum i les dificultats per diferenciar un consum social d'un consum de risc.

L'alcohol és la droga més utilitzada a Occident, i des de fa milers d'anys. Encara que és legal i socialment acceptada, modifica la conducta, l'enteniment, la percepció i l'estat anímic. Té un gran poder addictiu, comporta riscos de salut greus (cervell, fetge, estómac, cor,…) problemes socials, de relació i agressivitat.

Beuen, bevem… el normal?

Aquesta normalitat és un límit imprecís que, cada vegada més, porta a sorpreses desagradables. De vegades, sense adonar-te'n, pots dependre de l'alcohol encara que no t'identifiquis amb la imatge del “borratxo” conflictiu o marginal. El consum excessiu d'alcohol durant els caps de setmana és també una forma d'alcoholisme, com veure diàriament. (El que no sap sortir de festa sense prendre alcohol, és també dependent d'aquesta droga)

La malaltia alcohòlica es defineix per la importància que l'alcohol ha adquirit a la seva vida, afectant la conducta, les relacions amb els altres, la feina i l'economia.

Si creus que pots tenir problemes amb l'alcohol demana ajuda professional el més aviat possible.

 Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.

https://www.google.es/maps/place/Placa+del+Doctor+Robert,+1,+08221+Terrassa,+Barcelona/@41.5627635,2.0168332,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x12a492e811b87ad5:0xc182afe38cfb78ab?hl=ca
mapa

Comentarios

Entradas populares