14 ANYS NETEJANT LES RIERES A TERRASSA


El proper dimarts 22 de juliol Fundació Mina inicia, per 14è any consecutiu, la neteja de torrents i rieres. Un any més, amb la col·laboració de L'Associació ALBA membre de (ALEI) Associació Local d'Entitats per a la Inclusió, i l’Ajuntament de Terrassa.


Enguany, la zona en la que durem a terme la neteja de torrents i rieres, és a la Riera de les Arenes, el tram comprès entre el pont de Bèjar fins el terme municipal de Matadepera.

La durada prevista per netejar aquests espais és de gairebé un mes, durant el qual es dedicaran a aquesta tasca CINC persones.

Un any més, les entitats Fundació Mina, l’Associació local d’Entitats per a la Inclusió (ALEI), i l’Ajuntament de Terrassa, desenvolupen el conveni per tal de netejar els torrents i rieres del nostre entorn geogràfic, amb la voluntat de dedicar el seu esforç a la millora de la qualitat de vida de les persones i el medi on habitem.

Aquest és el CATORZÈ any consecutiu que Fundació Mina, porta a terme la neteja de torrents i rieres dels municipis on presta servei Mina, Aigües de Terrassa. Aquesta neteja comporta la retirada de deixalles, runes i altres residus, però sense poder actuar sobre la vegetació de les lleres.

Es fa especial incidència en la campanya de conscienciació per tal que els ciutadans respectin el medi i ens ajudin a mantenir aquests espais nets, aspecte sobre el que insistim i recordem penjant cartells informatius en les àrees netejades. A l‘espera de fer balanç de la neteja d’enguany, recordar que des de 2001, s’han retirat ja més de 182 tones de residus i deixalles.

Fundació Mina contracta, mitjançant Associació ALBA (membre d’ALEI), a persones amb dificultats d’inserció sòcio-laboral per a l’execució de les neteges. L’Ajuntament de Terrassa, per la seva banda, quan aquestes neteges són dins del seu terme municipal, col·labora en la planificació dels treballs i realitza, mitjançat Eco Equip SAM (Societat Anònima Municipal), la gestió de les deixalles, assenyalant els punts i les formes de recollida. La neteja es fa sempre prèvia autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua que marca les condicions de la mateixa i amb el vist-i-plau dels ajuntaments que cooperen en la tramitació de les autoritzacions.

Per tant, recordem que són tres les finalitats d’aquesta campanya: facilitar la integració sòcio-laboral de col·lectius desafavorits, recuperar el medi natural de torrents i rieres del nostre entorn i conscienciar a les persones de les poblacions on opera Mina, Aigües de Terrassa vers una cultura de respecte amb el medi, finalitats i objectius amb els que Fundació Mina sempre s’ha involucrat.


Comentarios

Entradas populares