PARES, MARES I FILLS

divendres, 20 juny 2014

PARES, MARES I FILLS

Escrit per 

Els pares i les mares són uns models de referència importantíssims per als seus fills.


El que ells pensen i senten, com ho diuen, i el que fan, influeix en el que pensen, senten, diuen i fan els fills.

L'exemple és una de les fonts d'aprenentatge més fàcil, poderosa i efectiva. És per això que una de les millors maneres de protegir-los de l'abús de drogues és utilitzant la força de l'exemple, ensenyant-los a relacionar-se de manera saludable amb l'alcohol, el tabac i les altres drogues.

Es normal que hi hagi contradiccions entre el que es diu (“és millor no beure si has de conduir) i el que es fa (“jo condueixo encara que hagi begut, perquè a mi no em puja”). Aquestes contradiccions faciliten que les creences dels joves al voltant de les drogues siguin confoses, i per tant pot influir en les seves decisions i els seus comportaments. Per evitar aquestes contradiccions cal tenir clar què és el que pensem nosaltres sobre l'alcohol, el tabac i les altres drogues, tot intentant que hi hagi coherència entre el que pensem, diem i fem el dia a dia.

Parlar amb els fills sobre el consum de drogues pot ser molt difícil, sobretot si ens preocupa que n'estiguin prenent. Sovint, quan sospitem que això passa, volem saber què prenen, quan, com, i amb qui. Però espiar-los o castigar-los pot fer que es posin a la defensiva i es tanquin, adoptant molts cops una actitud de rebel·lia.

Una bona estratègia per evitar això és, de manera general, establir i mantenir una bona comunicació amb els fills. Això vol dir: escoltar-los, parlar amb ells, conèixer el que els agrada i el que els preocupa. També és important compartir les nostres experiències, sentiments, desitjos i preocupacions. Si podem parlar sobre es coses de cada dia, si sabem com se senten els fills i podem parlar-ne amb ells, també podrem veure si estan patint un problema (relacionat o no amb les drogues), i els ajudarem millor.

Si penseu que la situació és greu no dubteu a contactar amb un profesional .

Comentarios

Entradas populares