EXPOSICIÓ PER A PREVENIR EL CONSUM DE TABAC EN JOVES







EXPOSICIÓ PER A PREVENIR EL CONSUM DE TABAC EN JOVES


Des del Servei de Salut i Comunitat s’organitzen campanyes anuals entorn del Dia mundial sense tabac (31 de maig) per a sensibilitzar la població sobre el risc del tabac sobre la salut, per a prevenir l’inici del consum de tabac i per afavorir la cessació de l’hàbit tabàquic.

Enguany disposarem a la nostra ciutat de l’exposició divulgativa “El tabac al descobert” de la Diputació de Barcelona. L’exposició està adreçada als nois i les noies de primer cicle d’ESO, per tal d’informar i intervenir en el moment de màxim risc d’inici del consum de tabac: 11-13 anys. Les dades més recents situen aquest inici entorn dels 13,5 anys.

Objectius:

- Prevenir el consum de tabac entre els adolescents d’11-13 anys.
- Refermar l’actitud dels joves que no han fumat mai i generar actituds contràries al consum de tabac per retardar i/o evitar l’experimentació

Contingut:

L’exposició inclou informació sobre el tabac (la nicotina i les substàncies tòxiques que conté una cigarreta), el negoci i les estratègies de la indústria tabaquera, els motius d’inici de l’hàbit de fumar, el poder addictiu, els efectes sobre la imatge corporal, els riscos del tabac sobre la salut de les persones, els efectes sobre el planeta i finalment la resposta i la presa de decisions.

Ubicació i dates:

L’exposició s’instal·larà al Claustre de l’antic convent de Sant Francesc (Plaça Dr. Robert, 1) del 15 de maig al 5 de juny, comptant amb la col·laboració de l’associació ALBA: Associació d’ajuda i reinserció del drogodependent.

Visites guiades de grups escolars:
Durant els dies d’estada de l’exposició a la nostra ciutat la visitaran 18 grups escolars de 1r i 2n d’ESO de 5 centres educatius de secundària, juntament amb els seus els seus tutors i tutores: un total de 500 alumnes i 20 professors/es. La visita guiada està dinamitzada per un/a tècnic/a especialista en prevenció i inclou un treball de reflexió grupal. L’alumnat rep un punt de llibre i el professorat una guia didàctica. L’expo té una pàgina web: http://eltabacaldescobert.diba.cat/

Comentarios

Entradas populares