PROJECTE DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL DE ASSOCIACIÓ ALBA A BOBO DIOULASSO

premsa


PROJECTE DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL DE  L’ASSOCIACIÓ ALBA A BOBO DIOULASSO


Dos cooperants d’ALBA acaben de tornar de Burkina Faso per fer el seguiment del Projecte.Sota la premissa de que la intervenció ha de ser instruir i  formar hem aconseguit que les dones de CAPROF (Centre Alba per la Promotion de la Femme) assolegin la seva autonomia.




BOBO DIOULASSO, gener-febrer 2014. L’Associació Alba a través de Terrassa Solidària desenvolupa un projecte de cooperació internacional a l’Àfrica, al país de Burkina Faso, a la ciutat de Bobo Diuolasso, la segona ciutat més gran del país (després de la capital Ouagadougou) amb una població aproximada de 435.000 habitants, situada al Sud del país i capital de la província d´ Houet. 


Burkina Faso és un dels països més pobres del món. L'economia depèn en un 85% de l'agricultura i la ramaderia. Els seus principals problemes passen per l'escassetat d'aigua i les deficiències en matèria de sanitat i educació. Un 80 % de la població pateix la malària. L'escolarització no és obligatòria, i tan sols un 29% dels nens assisteix a l'escola primària i rep l'educació bàsica. L'esperança de vida és de 49 anys, i l'edat mitjana de la seva població de menys de 17 anys.


Les accions principals del projecte són:  la Prevenció de la SIDA i la Promoció de la Dona. Les campanyes de prevenció de SIDA, suport a malalts, accions sociosanitàries i accions d´ emergència s´ estenen a sectors i poblacions properes.


Les costums tradicionals de Burkina Faso, país de religions animista, fetitxisme i musulmana, inclouen els matrimonis  forçats a les noies joves. Si la jove es nega a casar-se amb l’home que l'obliga la família és repudiada  i les fan fora de casa. Si no té una mínima autonomia econòmica, la única sortida es la prostitució, que conjuntament amb les parelles múltiples, son les dues principals causes del contagi de la Sida  a l’África.

El Centre de costura: Consisteix en una formació de 3 cursos de 1 any de duració per curs, amb 4 aules, de 25 a 30 alumnes per curs. Normalment hi ha unes 100 alumnes a tot el centre. Quan les alumnes superen els tres cursos aconsegueixen una titulació oficial homologada per l’Estat.



Les alumnes del 3er curs confeccionen uns vestits per la seva comercialització, amb l’objectiu de  facilitar  l´ adquisició d´ una màquina de cosir i una primera dotació de teixits que els hi permetin establir el seu propi negoci com autònomes , o treballant a un altre taller. D’aquesta forma la arribem a la dita de que a l’Àfrica una dona amb una màquina de cosir se salva ella i tota la seva família.




Cada any surten unes 18 – 20 costureres amb el títol. En aquesta darrera estada a la zona, ( gener-febrer 2014)  hem pogut comprovar que des de les ja 5 promocions totes les noies estan treballant, però es preveu que aviat el mercat no les podrà absorbir, i anticipant-nos a això, hem engegat  la creació d’una microempresa auto sostenible i coherent amb la realitat local, per fer front a un problema futurible però imminent segons estudi de mercat.



Promoció 2013-2014


1r curs


2n curs


3r curs



PROFESSORAT ACTUAL



LES DONES COMENCEN A AUTOGESTIONAR-SE


AQUESTES 3 NOIES SORTIDES DE L'ESCOLA EXERCIRAN DE PROFESSORES: S'HA  TRENCAT LA COSTUM DE QUE TOT HO PORTEN EL HOMES.


Madame Konate Sanou Fauta



Madame Kabore Tamini Sabine



Onattava Quedrago Onmlaye


Mes fotos:

Comentarios

Entradas populares