6a Jornada de Drogodependències: 'Projectes compromesos malgrat la crisi econòmica', organitzada per la Universitat de Barcelona.





El divendres 28 de març va tenir lloc la 6a Jornada de Drogodependències, organitzada conjuntament entre la Universitat de Barcelona (UB) i Projecte Home Catalunya. Unes 130 persones van assistir a una jornada que es va celebrar un any més a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB i que es va centrar en els “Projectes compromesos malgrat la crisi econòmica”, presentant diversos programes que treballen en l’àmbit de les addiccions en el difícil context econòmic i social actual.
La jornada va iniciar-se amb la visualització dels vídeos premiats i finalistes del Concurs Universitari de vídeos sobre drogues a càrrec de Jaume Larriba, director tècnic de l’Associació Promoció i Desenvolupament Social. Posteriorment, es va iniciar la primera taula sobre projectes que treballen amb infants i joves amb la presentació de la ‘Plataforma Nits-Q’, a càrrec de Patrícia Ros, directora del servei de Prevenció de Drogodependències de l’Ajuntament de Tarragona. Tot seguit, el director de Projecte Home, Oriol Esculies, va explicar què és el ‘Projecte Jove i Isabel Matas, Cap del Departament de Salut i Prevenció de la Fundació Catalana de l’Esplai, va presentar ‘L’aventura de la vida’.
La segona taula de projectes, centrada en programes que treballen amb persones adultes, va iniciar-se amb la presentació del ‘Centre d’Atenció i Seguiment de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron’ a càrrec del seu coordinador, el doctor Carlos Roncero. Maruja Rambla, presidenta de l’Associació Alba, va presentar la ‘Unitat de Crisi’ i Joan Colom, subdirector general de drogodependències de la Generalitat, va parlar sobre el programa ‘Beveu Menys’.
Finalment, la darrera taula de projectes va servir per conèixer diverses iniciatives que ajuden a crear xarxa i transmetre coneixement en el sector de la prevenció i el tractament de les addiccions. Otger Amatller, coordinador de prevenció de la Fundació Salut i Comunitat, va presentar la ‘Xarxa Perifèrics’; Núria García, del Centre SPOTT de la Diputació de Barcelona, va detallar el ‘Desplegament de plans, programes i protocols municipals en prevenció de drogues’ i Ana Adán, professora titular deDepartament de Psiquiatria i Psicobiologia Clínica de la UB, va explicar els projectes de formació i recerca de les addiccions d’aquest departament.


Comentarios

Entradas populares