Conferència:la dona a Burkina Faso.

Terrassa 17 octubre 2013
Ponent: Maruja Rambla.


La Presidenta de la Associació Alba va donar una conferència il·lustrada amb una presentació en powerpoint de la situació de la dona a Burkina Faso i en concret de la actuació i l'estat del Projecte de Cooperació Internacional que l'associació realitza a la ciutat de Bobo Diulaso.

Les accions del Projecte es concreten en:

Prevenció de la SIDA i la Promoció de la Dona .

Centre de formació en costura: Des dels inicis del projecte, la formació en costura es la principal eina per donar una autonomia a la dona i per poder introduir, dins el centre de Costura, formació sobre la prevenció de la SIDA. La formació en costura consta de tres anys de duració: 4 aules per tres cursos. Quan les alumnes superen els tres cursos aconsegueixen una titulació oficial homologada per l’Estat.  D’aquesta forma la dona assoleix una formació que serà el primer pas per la seva autonomia econòmica  i poder  fer front a la seva realitat.

Prevenció de SIDA: Durant el curs 2012-2013 s’està portant a terme la formació en prevenció del contagi de l’HIV mitjançant unes classes en grups petits anomenats “grups centinela”. Aquest programa de formació s’està portant a terme dins les aules del Centre de Costura
Dipòsit Farmacèutic:
El Centre de Salut s’ha reconvertit en dipòsit farmacèutic, ja que es va confirmar que la necessitat de la població propera està més orientada a poder obtenir uns medicaments a un baix preu. Portem medicaments d’ Espanya, i també es compren a Associacions locals a uns preus que donen marge per que el dipòsit sigui rentable.
Des d’octubre del 2012 a febrer del 2013 s’ha portat a terme una formació en auxiliar de farmàcia per  part d’un cooperant d’ ALBA farmacèutic. La idea es que quan el farmacèutic d’ ALBA no hi sigui a la zona, les pròpies dones de C.A.PRO.F. puguin portar el dipòsit, que ja s’inicia al febrer del 2013.


Accions col·laterals que s’emmarquen dins la lluita contra la pobresa:   Es continuen fent les campanyes de sensibilització per HIV, i les accions puntuals sanitàries: aplicació de col·liris, accions de emergència ( inundacions, sequera extrema..)
Es continua fent alfabetització pels nens que no poden anar a la escola.
S’ha fet una prospecció sobre els pous d’aigua existents a la zona, i s’està portant a terme una formació pel manteniment d’aquests pous.
5- Posta en marxa d’una empresa de costura. Aquesta microempresa es troba fora de la demarcació de CAPROF, però dins el mateix barri.Actualment està en construcció i esperem funcioni a principis del 2014.
Entre les activitats de sensibilització i difusió del Projecte Internacional de Burkina Faso que porta a terme l'Associació conjuntament amb amb l'entitat Solidaritat tens nom de dona,com Fires Solidàries, Conferències,Cinema-Berenar Solidari,Sopar Solidari; l'associació realitzarà VI JORNADES GASTRONÒMIQUES SOLIDÀRIES AMB BURKINA FASO.
El dia 10 de desembre a les 20 h Sopar Solidari al Claustre de Sant Francesc
El dia 13 de desembre a les 10 am fins les 21pm, El Rastrillo.
Us hi esperem!
Més informació:

Comentarios

Entradas populares